Nieuws

Corona maatregelen

Beste relatie,

U hebt ongetwijfeld meegekregen dat de maatregelen rondom de bestrijding van de verspreiding van het corona virus zijn aangescherpt voor de periode van 15 december 2020 tot in elk geval 19 januari 2021.

Als Mechanisatiebedrijf zijn wij toeleverancier voor de agrarische sector, dit betekend dat wij onze bedrijfsactiviteiten wel mogen blijven uitvoeren, maar wél met beperkingen. De werkplaats en het magazijn blijven gewoon geopend maar toegang tot onze showroom/winkel is helaas niet toegestaan.

Hierbij een opsomming van de regels die tijdelijk bij ons gelden:

  • De werkplaats is niet toegankelijk voor klanten
  • Parkeer uw te repareren machine op het buitenterrein en meld u aan de balie van het magazijn.
  • Bestellen en ophalen van onderdelen blijft wel mogelijk. Om wachttijden aan de balie zo klein mogelijk te houden vragen wij u om bestelling vooraf zo veel mogelijk telefonisch of per mail door te geven.
  • Het winkel gedeelte in onze bedrijven is afgezet.
  • Onze vertegenwoordigers werken zo veel als mogelijk op afstand. Uiteraard kunt u uw contactpersoon telefonisch of per mail benaderen.
  • Doordat we een ploegen systeem gebruiken in de pauzes opent de vestiging in IJzendijke om 8.00u in plaats van 7.45u
  • Heeft u contact met één van onze medewerkers op locatie dan vragen wij u een mondkapje te dragen.

Wij rekenen op uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Riemens Mechanisatie

Interne veranderingen

Beste relatie,

Wij willen u graag op de hoogte stellen van een aantal veranderingen binnen ons bedrijf.

Kees Riemens is onlangs 65 jaar geworden en wil daarom met gepaste stappen afbouwen om uiteindelijk te gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. Hij zal voortaan meer op de achtergrond werkzaam zijn binnen het bedrijf om zo zijn kennis en ervaring te kunnen overdragen.

Nico Riemens is sinds enkele jaren algemeen directeur en neemt de verantwoordelijkheid voor alle technische afdelingen binnen het bedrijf op zich.

Kees zijn verantwoordelijkheid binnen de verkoop wordt per 1 december overgedragen aan Davy Guiljam. Hij zal starten in de functie van commercieel manager en is dan eindverantwoordelijk voor de verkoopafdeling.

Davy is al ruim 13 jaar werkzaam binnen Riemens Mechanisatie. Hij is gestart als monteur en later doorgegroeid naar de functie van chef werkplaats voor de vestiging in Koewacht. Zo heeft hij de nodige praktijkervaring opgebouwd en is hij inmiddels een vertrouwd gezicht voor vele klanten.

De werkplaatsleiding in Koewacht is overgenomen door Maikel van Wesemael. Hij is een boerenzoon uit de Hulsterse polders, die de landbouw van jongs af aan heeft meegekregen. Per 1 mei dit jaar is Maikel gestart binnen het team in Koewacht om in de functie te groeien. Vanaf 1 december is Maikel uw aanspreekpunt voor de werkplaats in Koewacht.

We hebben er alle vertrouwen in dat we met deze stap gereed zijn voor de toekomst.

Met vriendelijke groet,

Nico en Kees Riemens

Registratie- en kentekenplaatplicht (land)bouwvoertuigen

Vanaf 1 januari 2021 start de registratieplicht voor
– Land- en bosbouwtrekkers
– Land- en bosbouwaanhangwagens
– verwisselbare getrokken uitrustingsstukken
– motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS)
– mobiele machines

Rijdt u harder dan 25 km/u dan bent u verplicht een kentekenplaat op het voertuig te monteren.

Daarnaast start 1 mei 2021 een APK-plicht voor land- en bosbouwtrekkers op wielen die harder kunnen rijden dan 40 km/u.

Beslisboom bestaande (land)bouwvoertuigen
Beslisboom bestaande (land)bouwvoertuigen

Meer informatie is te vinden op RDW

Schmotzer Schoffeltechniek

De voorbereidingen voor het schoffelseizoen 2021 zijn in volle gang. Recent zijn wij dealer geworden van dit merk.

Wilt u dus meer weten over de voordelen en mogelijkheden van mechanische onkruidbestrijding, spring gerust eens binnen.

Kees Riemens te Ijzendijke met attentie van Kamps de Wild ter ere van dealerschap

Pieter Vereecken met attentie van Kamps de Wild ter ere van dealerschap

Promotie Amazone kunstmeststrooiers

Profiteer in november en december van extra voordeel bij aankoop van een nieuwe Amazone kunstmeststrooier ZA-V of ZA-TS. Gaat u voor de ZA-V, de modernste kunstmeststrooier in zijn klasse? Of toch liever voor de ZA-TS met zijn unieke technieken?


Voor meer details kom langs en wij helpen u graag verder.

Beide strooiers even voor u op een rijtje:

De aanbouwstrooier ZA-V is leverbaar met trechterinhouden van 1.400 tot 4.200 liter en overtuigt door zijn hoge werksnelheden tot 30 km/u. Dankzij zijn doorvoercapaciteit van 390 kg/min en zijn werkbreedte tot 36 meter worden bijzonder hoge capaciteiten op het veld behaald.

Met ISOBUS-communicatie, weegtechniek, hydraulisch of elektrische kantstrooi-inrichting Limiter V of V+ en vele andere opties behoort de ZA-V tot de modernste kunstmeststrooiers in zijn klasse.

De ZA-TS aanbouw kunstmeststrooier is verkrijgbaar met een inhoud tot 4.200 liter en is voorzien van het nieuwe TS-systeem. Deze strooi-inrichting maakt het strooien tot zelfs 54 meter breed mogelijk en beschikt daarnaast over een aantal unieke technieken:

– een zeer betrouwbare weeg-inrichting
– nauwkeurige AutoTS of ClickTS kanstrooi-inrichting
– innovatieve ArgusTwin sensoren en WindControl

Bron: Kamps de Wild

Case IH Winter check-Up

Geef uw machine een welverdiend winteronderhoud.

Laat uw trekker tijdig en zorgvuldig onderhouden om hem jarenlang in de beste staat te houden en de volledige prestaties van uw machine te benutten. Dankzij onze originele Case-IH-onderdelen en service van de beste kwaliteit, is uw trekker bij ons in goede handen!

Ontvang nu gratis* een unieke Case-IH bodywarmer bij een afspraak voor een onderhoud. Deze stijlvolle en kwalitatieve bodywarmer is een ‘must-have’ en is enkel verkrijgbaar tijdens deze Winteractie.

Wij kijken er alvast naar uit om u in onze vestiging te ontvangen en u bij te staan met alle nodige informatie omtrent de meest geavanceerde aftersales-producten en – oplossingen, afgestemd op uw machine en landbouwactiviteiten.

Unieke Case IH bodywarmer* bij uw winteronderhoud

* zolang de voorraad strekt, vraag uw dealer naar de voorwaarden

Husqvarna najaar 2020

Stilaan worden de dagen korter, tijd om de tuin klaar te maken voor de winter. Neem daarom even een kijkje in de brochure van Husqvarna met buitenkansen dit najaar. Voor meer informatie en support, aarzel niet en kom langs en een van onze vertegenwoordigers helpt u graag verder.